fbpx

Бай Коста, който гръмна сина си в главата и сърцето, направи сърцераздирателни признания!

Костадин Пелтеков от Пловдив остава с мярка подписка, реши преди малко Апелативният съд в областния град.

Преди 13 дни възрастният мъж застреля с изстрел в главата и сърцето сина си Стоян – дългогодишен наркоман.
Съдът не уважи искането на държавното обвинение Пелтеков да бъде вкаран в ареста, тъй като според него няма опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие. Родителите са били дълги години тероризирани, тарашени за пари и изнудвани от жертвата.
В съда стана ясно, че бащата на убития е имал тежка съдба. Преди години е имал друг брак и две деца. Съпругата му и едното му дете загиват при зверска катастрофа, а след като се жени повторно, настоящата му съпруга Радост осиновява момиченцето от първия му брак и ражда Стоян. Още на 15 години обаче синът става наркоман и въпреки възстановителните програми, продължава с този порок.
Съдът остави на свобода Пелтеков, тъй като беше подчертано, че той се грижи за съпругата си, която поради проблемите със сина си е станала 30-40 килограма, за болната си майка и за бебето на Стоян, което е с вроден Хепатит „Б“, тъй като и майката, и бащата на детето били наркомани.
Във фаталния ден бащата, който живее в пловдивския квартал „Кючук Париж“, тръгнал към вилата в Куклен, но долу на входа видял сина си с разкъсан панталон и посинена ръка, на която си биел инжекция с наркотици. Отишли двамата на вилата и Стоян отново започнал да го изнудва за пари. Разстроен Костадин станал:
„Стига, не мога повече, ще се самоубия“.
Стоян го провокирал, че много пъти го е заплашвал с това, но не го правел. Станало спречкване, пистолетът бил на масата. Първия изстрел бащата произивел умишлено, за втория обясни, че е натиснал спусъкът незнайно как. Предстои в скоро време съдебният процес в Пловдив да стартира.
„Убих го, защото той не ме обичаше, а ме използваше за банкомат“, завърши бащата пред съда.
Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x