Баби се биха с бастун заради коза и 5 лева. Докато съдът се произнесе, едната се спомина

Боят между баби заради 5 лв. в хисарското село Старосел обикаля съдебните зали вече четвърта година, въпреки че междувременно едната от тях е починала. Става дума за Гана Смиловска, обвинена, че е ступала съседката си Ирина Берберова след разправия около продажбата на една коза.

Според прокуратурата, въпреки че е била прикована в инвалидна количка, Смиловска е успяла да нанесе няколко удара на Берберова, отнемайки бастуна . Делото срещу нея стартира преди 2 години, но беше прекратено след смъртта . Сега обаче Берберова съди наследниците , искайки да  изплатят обезщетение от 7000 лв. за преживените болки и срам.

В края на 2013 г. двете жени се договорили Берберова да продаде на Смиловска една коза и си стиснали ръцете за сумата от 70 лв. След това обаче купувачката се опитала да плати за животното само 65 лв. и сделката се провалила. Смиловска решила да си отмъсти и издебнала Берберова, докато тя посрещала козите си от паша. Засилила се с електрическата си инвалидна количка и я блъснала. Берберова паднала върху нея, Смиловска взела бастуна  и започнала да нанася удари, като я държала за косата, за да не побегне. Към онзи момент Берберова е била на 84 години, а Смиловска – на 75.

„Не съм човек, откакто ме биха така”, каза пред съда Берберова в началото на процеса преди 2 г. Смиловска пък отрече въобще да  е посягала.

Новото дело срещу наследниците вече е разгледано от Пловдивския районен съд, който отхвърля иска на Берберова. Едната причина за това е, че наказателното производство срещу Смиловска е прекратено след нейната кончина и така въпросът дали е виновна е останал висящ. Другият мотив на магистратите е, че близките на починалата не са приели нейното наследство, респективно не могат да носят оставените от нея пасиви.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x