Баба хвърли парите си през балкона и помаха на “телевизията”

Телефонните измамници вече започнаха да се гаврят с жертвите си и с органите на реда, които трябва да ги ловят. Това е видно от поредната криминална хроника на пресцентъра на полицията.

В понеделник, 73-годишна силистренска, живееща по улица „Серес” е станала поредна жертва на телефонна измама по изпитаната вече схема за “помощ но полицията”. Тя получила обаждане от мъж, представил се за “инспектор Попов от Криминална полиция”. Той я предупредил, че в района действат телефонни измамници и, че не бива да се поддава, ако ѝ позвънят. Действително малко по-късно на телефона на жената се обадил мъж, който поискал пари по познатата схема за лечение на болен.

Тогава мнимият полицейски инспектор отново се свързал със силистренската и я помолил за съдействие за залавяне на измамниците. Тя трябвало да изхвърли през терасата наличните си пари, които щели да ѝ бъдат върнати след залавяне на измамниците. Преди да хвърли парите, жената трябвало да помаха с ръка, тъй като полицейската операция уж се снимала от национална телевизия…

Изпълнявайки указанията, жената увила в домакинско фолио сумата от 4800 лв. и я хвърлила от шестия етаж. След като напразно чакала да бъде потърсена от полицията, разбрала, че е измамена. Случаят се разследва от служители на РУ-Силистра, образувано е досъдебно производство.

Отново полицията призовава: Не давайте пари на непознати под никакъв предлог. Подлагайте на съмнение всяко телефонно обаждане, в което някой ви иска парични средства. Имайте предвид, че няма практика, в която полицията да иска пари от гражданите. Затова не давайте парични суми и ценности на непознати, вярвайки, че оказвате съдействие на полицията. Преди да предприемете каквото и да било, свържете се с тел. 112 или с близките си.

Източник: http://www.paralel44.com/

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via