Арестуваха българи за трафик на хероин в Испания

Полицията тръгнала по следите на наркогрупата още през 2016 година, когато тя се опитала да вкара в Испания огромно количество наркотични вещества от Южна Америка.

Полицията в испанския град Виго разби най-голямото скривалище на хероин в страната.

При операцията „Тирабусон“ бяха иззети 65 килограма хероин, което е рекорд за последните няколко години.

По случая са арестувани 11 души.

При задържането им са конфискувани още 60 000 евро, 15 мобилни телефона и четири автомобила, между които и камиона, в който била скрита дрогата, информира lavozdegalicia.es.

В бандата са участвали петима испанци, петима българи и един португалец. Дрогата, която идвала от България, се разпространявала чрез наркоканалите в областта Галисия, а след това била прехвърляна към останалата част на Испания и Португалия.

Полицията тръгнала по следите на наркогрупата още през 2016 година, когато тя се опитала да вкара в Испания огромно количество наркотични вещества от Южна Америка.

Испанците и португалецът били отговорни за получаването на хероина и последващата му доставка на територията на страната, като взимали жилища под наем, в които да крият стоката и автомобили, с които да я транспортират.

Групата избрала търговски кораб в градчето Калдас де Рейс, където в камион с ремарке криела доставения хероин.

Оттам дрогата била местена в по-сигурни скривалища, за да не се набива на очи.

Двама от българите отговаряли за шофирането на камиона, в който се транспортирал наркотикът, а останалите трима осигурявали сигурността по време на пътя.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via