fbpx

Anonymous: Пуснете Джулиан Асандж или ще платите скъпо!

291

Пуснете Джулиан Асандж или ще платите скъпо. Това са заявили от международната хакерска организация Anonymous, предаде ТАСС.

По думите нарушителите на сигурността в интернет задържането на създателя на WikiLeaks е било поредното доказателство, че Великобритания няма да се спре пред нищо нейните мръсни тайни да не излязат наяве.

В изявлението на организацията е било посочено още, че австралиецът от 2010 г. (когато разкри документите на Държавния департамент на САЩ) насам е бил номиниран за Нобеловата награда за мир. „Асандж разкри тайните и на десните, и на левите, както и военни престъпления“, са посочили още в изявлението на хакерите. „Ние предупреждаваме! Ако Лондон не пусне на свобода Асандж, ще плати много висока цена“, категорични са били хакерите.

Създателят на WikiLeaks е бил арестуван вчера в еквадорското посолство в Лондон. Малко по-късно Кито е съобщило за задържане на сътрудник на австралиеца. Вътрешният министър на латиноамериканската държава Мария Пауло Ромо е пояснила, че арестът е бил извършен вчера на летище в Еквадор малко преди арестуваният да замине за Япония.

„Действията на полицията са имали за цел подпомагане на разследването срещу австралиеца“, е посочила още Ромо. Ръководителката на МВР Тя обаче не е разкрила подробности около самоличността на човека. Според данни на британския таблоид Дейли телеграф арестуваният е бил шведски поданик и се е казвал Ола Бини.

Арестът на Асанж е бил коментиран и от президента на САЩ Доналд Тръмп. „Тази тема не ме интересува“, е заявил той в Twitter.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x