Американска педиатрична асоциация: Има само два пола, не обърквайте децата!

Всеки се ражда с ясно дефиниран пол!

Американскa педиатрична асоциация (The American College of Pediatricians) настоява преподавателите и законодателите да отхвърлят всички политики,  които създават впечатление на децата, че съществуват повече от два биологични пола.

Те са категорични, че фактите, а не идеологията  определят реалността. Учените от американската асоциация изтъкват множество такива факти в защита на това, че съществуват само два пола.

Според тях – научното определение за пол се базира върху двата типа хромозоми – ХХ или ХY. Те са категорични, че няма нито едно доказателство, че при нормално разпределение на хромозомите съществува биологично определение за какъвто и да е „трети пол“.

Нека не смесваме науката с либералното говорене и да правим разлика между сексуална ориентация и пол, призовават педиатрите. Никой не се ражда с определена сексуална ориентация, но се ражда с ясно дефиниран пол, уточняват от Асоциацията. Той се определя не от външните полови белези, а от наличието на определен тип хромозоми, допълват американските учени.

Ако някой си мисли, че е роден с различен от хромозомния му пол мъж в женско тяло или жена в мъжко – то това сочи психологическо разстройство – така наречената полова дисфория (Gender dysphoria). Лъже ги умът, не тялото, категорични са учените. Това не важи единствено за хермафродитите, които са родени със сгрешени хромозомни двойки. При тях става дума за изключения, уточняват те. Половата дисфория (GD), преди е била класифицирана като нарушение на половата идентичност (GID), но е признато психично разстройство в най-новото издание на диагностичния и статистически наръчник на Американската психиатрична асоциация (DSM-5).

Педиатрите подчертават също, че пубертета не е болест и зачестилото напоследък приемане на лекарства за хормонален блокаж по време на тийнейджърските години е изключително опасно.

Твърди се, че ако минат през нормален и нетретиран с лекарства пубертет, 88% от сексуално обърканите деца в крайна сметка приемат своя естествен пол.

Възрастните, които приемат хормони за промяна на пола, са двойно по-застрашени от самоубийство и тежка депресия, в сравнение с тези, които преодолеят психологическия си проблем, предупреждават от Асоциацията.

Американската педиатрична асоциация настоява насърчаването на приема на хормони, променящи пола, и тези действия да се криминилазират като насилие над децата.

Източник: http://www.acpeds.org/the-college-speaks/position-statements/gender-ideology-harms-children

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via