fbpx

Алепо е обкръжен! Ще се сбогува ли с „Ислямска държава“?!

Град Ал Баб – последният бастион на джихадистката групировка „Ислямска държава“ в северната сирийска провинция Алепо, вече е напълно обкръжен, предаде Франс прес, цитирана от БТА, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека.

Неправителствената мониторингова организация, която е базирана във Великобритания и разполага с широка мрежа от информатори в Сирия, съобщи, че правителствените сили заедно с бойци на ливанското движение Хизбула и с руска поддръжка от въздуха са затворили обръча около Ал Баб от юг. Бунтовници и турски военни са обкръжили града от север, запад и изток.

През нощта сирийската армия е установила контрол над единствения път, свързвал Ал Баб с останалата част на Сирия.

Подкрепяни от Турция сирийски бунтовници започнаха на 10 декември с нейна пряка военна помощ операция за отвоюване на града от „Ислямска държава“. Сирийската армия също предприе наскоро офанзивата срещу Ал Баб.

В конфликта в Сирия Русия подкрепя режима на президента Башар Асад, а Турция – бунтовнически групировки. Москва и Анкара, които се сближиха от миналата година, договориха заедно споразумение за прекратяване на огъня в Сирия.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x