fbpx

Aгент на руската Федерална служба за сигурност e отровил Скрипал

185

Според изданието „Сънди пипъл“ британски следователи установили, че той е бивш служител на руската Федерална служба за сигурност, юрист, владеещ жиу-жицу.

Руската агенция ТАСС съобщава, че неин кореспондент е потърсил потвърждение, но от Скотланд Ярд са отказали коментар.

Акцията в Солсбъри от 4 март срещу Сергей и Юлия Скрипал е извършена от 54-годишен бивш капитан от КГБ, а сега агент на руската Федерална служба за сигурност, известен с прякора „Гордън“. Това съобщава „Сънди пипъл“ – неделно издание, част от компанията „Мирър Груп“.

Следователите научили за Гордън при разпит на друг руснак – Борис Карпичков, също бивш агент на КГБ, избягал преди години във Великобритания. Той разказал, че някога ръководил Гордън при операция в Латвия, предаде БНТ.

Вестникът помества и снимка на руския агент – така замаскирана, че лицето му не се разпознава. Според разпитвания Гордън владеел жиу-жицу, бил дипломиран юрист и за прикритие действал в охранителния бранш. Той вероятно вече е напуснал Великобритания, твърди още изданието.

Вчера „Дейли Телеграф“ съобщи, че полицията е установила ключовите заподозрени за отравянето. На острова действала ударна бойна група, изпратена от Москва. Лондонската полиция отмина без изявление медийните публикации.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори