9 трика за спестяване от човек, който е фалирал

Независимо с какво се занимавате, възможно е в един момент да усещате, че каквито и усилия да полагате, парите се изплъзват от портфейла ви с всяка изминала седмица.

След щателно размишление по въпроса съсредоточихме на едно място полезни съвети от практиката.

Те ще ви помогнат да започнете да спестявате.

Съвет 1. Спестявайте всички монети. Всеки път, щом се приберете у дома, отидете до шкафа и изпразнете отделението за монетите в буркан. Няма да забележите тази лека промяна, но в един момент ще сте способни да си купите някоя желан артикул в магазина или пък пътешествие.

Съвет 2. Прехвърляйте пари в друга сметка, щом заплатата ви дойде.

Съвет 3. Направете списък със задължителните стоки. Така ще елиминирате онзи импулс за купуване, който ви разорява.

Съвет 4. Прочетете The Barefoot Investor. Тази книга ще промени коренно начина, по който гледате на парите. Освен това ще ви научи как да спестявате. Леко се чете, забавна е и си заслужава инвестицията.

Съвет 5. Използвайте метода „Какво ще стане, ако не…“ Той наистина работи. Когато сте в магазин, опитайте се да се убедите, че съответната стока не ви трябва.

Съвет 6. Подредете и живейте просто. След като направите щателна проверка на гардероба и разчистите дома си, изхвърлите трупаните с години дрехи и осъзнаете колко безполезни са ви били те, с вас ще се случи нещо удивително. Ще се почувствате пречистени.

Съвет 7. Приготвяне на храната. Да, може на първо време това да ви дразни. Да се връщате от работа и да приготвяте обяда за утрешния ден или следващите няколко. Така обаче ще спестите доста пари.

Съвет 8. Продайте дрехите си.

Съвет 9. Направете го по стария начин. Вместо да отскачате до новото кафене в квартала и да излезете с приятели в скъп бар, поканете компанията у дома. Така ще спестите пари за храна, напитки и транспорт. Това е печеливша комбинация.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via