Galaxy S8 / ВИДЕО !

Новият Samsung Galaxy S8 разполага с още по-изчистен дизайн, извит екран, който обхваща почти цялата предна страна на смартфона. Днес южнокорейският гигант представи новия си флагман и така той се завръща в надпреварата на смартфоните от високия клас. Подобно на предишните версии на S-серията, новият Samsung Galaxy S8 идва в два размера – с 5.8-инчов и 6.2-инчов екран. Разликата е, че по-големият модел вече ще носи името Galaxy S8+. Причината е, че и двата модела ще са с извити отстрани екрани, което налага отпадането на Edge в името.

Samsung Galaxy S8 дебют

Диджей Кох, президент на мобилното звено на Samsung, обяви, че светът навлиза в „нова ера на смартфон дизайна, който е без граници и рамки“

Екран без граници

По време на представянето на новия флагман Диджей Кох, президент на мобилното звено на Samsung, обяви, че светът навлиза в „нова ера на смартфон дизайна, който е без граници и рамки“, като последното е почти буквално.

Първото нещо, което привлича вниманието във всеки смартфон, е екранът. При новия Samsung Galaxy S8 той заема максимална част от предната част на устройството. От компанията го наричат Infinity Display, тъй като са успели да елиминират до максимална степен страничните рамки (т.нар. bezels). Това е постигнато чрез извития от двете страни екран и премахването на Home бутона, който е преместен върху самия екран.

Samsung Galaxy S8 идва с 5.8-инчов, докато Galaxy S8+ – с 6.2-инчов екран. Двата поддържат Quad HD резолюция с внушителните за смартфон 2960х1440 точки. Те са защитени от последната версия на закалените стъкла Corning Gorilla Glass 5, които осигуряват защита от надраскване и счупване.

Очите са прозорец… към смартфона

Друга, в доста голяма степен и очаквана функция, е ирис скенерът. Samsung Galaxy S8 и S8+ разполагат със скенер на очния ирис, което повишава значително сигурността на смартфона. Компанията е оставила и сензора за пръстови отпечатъци, така че дори и най-предпазливите потребители, ще могат да сe чувстват сигурно. По този начин се дава и по-голям избор на притежателите на Samsung Galaxy S8 да изберат кой метод е най-удобен за тях.

Bixby – дигиталният асистент на Samsung Galaxy S8

Новият флагман идва и с изцяло нов дигитален асистент – Bixby. Той се активира със специален физически бутон отстрани на смартфона. Bixby е с интелигентен интерфейс, чрез който потребителите могат да достигат до различни функции на устройството и мобилни приложения, не само чрез гласови команди, но и с комбинация от докосвания, поглед и текстови команди.  Първоначално възможностите на Bixby ще включват само мобилните приложения на Samsung, които управляват камерата, контактите, галериите със снимки, съобщенията и настройките. Плановете на компанията са да увеличат възможностите на асистента и чрез него да могат да се управляват и приложения, направени от трети страни.

Bixby също така разбира командите и в контекст, както допълнително се адаптира към профила на потребителя.

Още за новия смартфон

Samsung Galaxy S8+Останалите технически характеристики на Samsung Galaxy S8 и S8+ включват осемядрен 10nm процесор. Задната камера е 12 мегапиксела и е оборудвана с технологията Dual Pixel за по-добър фокус, приближение и снимане при слабо осветление. Предната е 8MP, която разполага с автоматично фокусиране.  Оперативната памет е 4GB, а тази за съхранение – 64GB. Последната може да се увеличава, защото Samsung Galaxy S8 и S8+ разполагат и със слот за MicroSD карта, която позволява добавянето на до 256GB. Двата модела разполагат със сертификат IP68 за водо и прахоустойчивост. Като допълнение Samsung Galaxy S8 и S8+ имат и функции за скоростно зареждане както чрез кабел, така и безконтактно.

https://youtu.be/71kW-ZuGeeY

Следвайте ни в социалните медии