fbpx

77-годишна баба бе убита с брадва в Кърджалийско!

77-годишна жена беше убита в дома си в момчилградското село Кременец, а убиецът ѝ беше задържан от спецполицаи след като се барикадира в къщата си. Сигналът за намерена мъртва жена е подаден на тел.112 в 10,30 часа в събота.

На мястото на произшествието незабавно са пристигнали директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов, прокурор Бонка Василева, разследващ полицай и дежурна оперативна група за извършване на оглед.

По трупа на възрастната жена били открити следи от насилие. Жената е убита с брадва. Ударена е няколко пъти в главата.

При организираните издирвателни действия е задържан 48-годишен мъж от същото село. Извършителят на престъплението е с психични отклонения. Многократно е лекуван в психиатрия. Не е ясен мотива за убийството. Според криминалисти е възможно въобще да няма такъв.

След като домът на убиецът бил обсаден от полиция и жандармерия той заплашил, че ще се самоубие. Докато с него разговарял психолог жандармеристите атакували къщата и успели да заловят психично болния мъж преди да посегне на живота си.

Той е бил заключен в къщата си и за извеждането му е изпратено специализираното тактическо звено за бързи действия на РУ-Кърджали.

Операцията е приключила за минути и мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград. Образувано е досъдебно производство за убийство. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура в Кърджали .

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x