77 филма участват в Международния фестивал на късометражното кино в Аспарухово

7

77 филма от 32 страни ще участват в Международния фестивал на късометражното кино на млади автори, който ще се проведе от 5-ти до 9-ти юли в рибарското селище Карантината в кв. „Аспарухово“.
За второто издание на фестивала са кандидатствали над 3500 филма от 114 страни. Селектираните ленти са с български субтитри в жанровете: игрални, документални, анимации, експериментални и видео арт с продължителност до 30 мин. на предимно млади автори до 35 г. Всички са изключително разнообразни по тематика и кинематографичен подход и поставят фокус върху широк кръг от теми – от екология и опазване на автентични култури, от историите за екстремни места, хора и събития, до социално значими теми за човешките отношения и дори до заселването на други планети.
Входът на всички прожекции е свободен. Осигурен е и безплатен транспорт до сцената на фестивала. Тръгването е от 19.00 до 20.00 ч. от бившата сграда на Стоматологията /бул. „Съборни“ 24/, а връщането от 23.00 до 24.00ч. от рибарското селище в кв. „Аспарухово“.
Освен вечерните прожекции на плажа, ще има и дневна програма на 8-ми и 9-ти юли от 17,30ч. в школа „Дедал“ / бул. Съборни 24, ет.7/.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via