fbpx

7 известни филма, които за малко да имат различни заглавия

Първото нещо, което разбираш за един филм е неговото заглавие. Заглавието оставя впечатление и много от нас подсъзнателно си създават мнение за филма само от него.

Следните седем филма са безспорни боксофис хитове, но дали щяха да пожънат същия успех, ако бяха излезли на екран с различни имена? Можем само да гадаем.

 

„Хубава жена“

Първоначално филмът е трябвало да се казва „3000“- сумата, срещу която главната героиня проституирала. Променили го, защото им звучало като заглавие на научно-фантастичен филм.

„Играта на играчките“

Над 200 заглавия били обмисляни за известната анимация от 1995г. Сред тях били „Подвижни приятели“, „Каубоят и космонавтът“, „Към безкрайност и нататък“ и други.

„Титаник“

Едно от предложенията за име на легендарния филм малко наподобява име на латиноамерикански сериал – „Корабът на мечтите“. Друго предложено заглавие звучи направо абсурдно – „Планета лед“.

 

„Хич“

Работното заглавие на романтичната комедия с Уил Смит било „Последната първа целувка“. Екипът обаче променил решението си и се е спрял на далеч по-добрия вариант.

„Завръщане в бъдещето“

Един от продуцентите предложил името на лентата да бъде „Космически кораб от Плутон“. За щастие това само разсмяло Стивън Спилбърг.

„Змии в самолета“

Лентата трябвало да се казва „Полет Пасифик 121“. Според актьора Самюъл Джаксън обаче това заглавие звучало глупаво и той убедил продуцентите да го сменят с нещо, което насочва към сюжета на филма.

 

„Пришълецът“

Първоначално филмът със Сигорни Уивър бил наречен „Звезден звяр“, но продуцентите усетили, че звучи като детски филм и го променили.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x