7. и 12. клас се връщат в училище само за матурите

Децата от 7. и 12. клас ще се върнат в училище само за два изпита – националните външни оценявания по български и математика за седмокласниците и матурите за зрелостниците. Те ще са на различни дати. Това решихме в разговор с министър-председателя Бойко Борисов и образователния министър Красимир Вълчев, съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той определи възстановяването на училищните занимания като „убийство“.

„Връщането на 7. и 12. клас в училище би съсипало всички усилия и жертви, които обществото ни направи досега. Това би разпалило нови огнища. В класните стаи може да се осигури дистанция и децата да са с маски. Но какво става в междучасието, в коридорите, в тоалетните? Където деца, които не са се виждали повече от месец и половина – се срещнат? Това са силни емоции, разкрепостени отношения и неизбежни контакти“, коментира Валери Симеонов.

„Едно дете-носител на заразата неволно ще я прехвърли в семействата на всички други деца. Това неизбежно ще порази възрастните хора със слаба имунна система – бабите и дядовците. Какъв друг термин можем да използваме за тези поражения, ако не „убийство“, посочи Валери Симеонов.

Припомняме, че в понеделник пред БНТ той определи така решението за връщане на всички седмокласници и 12-класници.

Валери Симеонов уточни, че са се обединили около решението връщането на децата в училище да стане в рамките на два различни дни за матурите, като родителите ще доведат и поемат децата веднага след изпитите.

Следвайте ни в социалните медии