67-годишната жена убила съпруга си заради имот, прехвърлен на любовница

73-годишният мъж, убит от съпругата си в село Труд, приписал семейната къща на чужда жена.

Това била причината той да бъде удушен от 67-годишната му съпруга, научи TrafficNews, позовавайки се на информация, споделена от говорителя на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Обвиняемата и пострадалият живеели в къща в селото, като отношенията им от години били влошени. Дядото често си канел гостенки, които оставали да преспиват при него. Бабата била свикнала с похожденията му, но чашата преляла, когато преди няколко дни разбрала, че той е приписал фамилната къща на дъщерята на една от приятелките си. Последвал скандал, тя го натиснала в банята и го удушила, разкриват от TrafficNews. На следващия ден отишла на работа, като преди това заличила следите от извършеното престъпление.

Трупът бил намерен в дома си от свой приятел, който не могъл да се свърже с него по телефон. Първочално медиците решили, че е починал от естествена смърт, но аутопсията показала, че смъртта е насилствена. Започнало е разследване, били са извършени огледи, разпитани са били свидетели. Назначени са съдебно-медицински и биологични експертизи.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Разследването по случая продължава.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via