“500 години турците са ви клали – малко ви е”, викал циганинът, нападнал акушерка в Стара Загора

Старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова е станала свидетел на вчерашното нападение над нейна колежка от 28-годишен ром.

Държеше в ръцете си едно около 2-годишно детенце, но с другата ръка беше хванал колежката от приемен кабинет – акушерка Мая Гочева, и ѝ извил ръката по много жесток начин. Лицето ѝ правеше страхотна гримаса, издаваше стонове, отстрани съпругата му викаше, крещеше, разказа Димитрова пред БНТ.

Персоналът се опитал да успокои пияния мъж и да заключи вратата към отделението. Това го разярило още повече.

Удари юмрук по стъклото с думите: “500 години турците са ви клали и са си правили каквото си искат с вас, малко ви е”. Стъклата хвръкнаха, аз имам инстинкт за самосъхранение – дръпнах се, не ме нараниха, но нямате си на представа за какви стъкла става въпрос, заяви още старшата акушерка Виолета Димитрова.

На място била извикана полиция, която задържала 28-годишния ром. В Акушеро-гинекологичното отделение започнаха подписка, в която се настоява ръководството на Университетската болница да предприеме мерки за охрана на клиниката.Срещу нападателя ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство.

Припомняме, че 28-годишен мъж нападна акушерка вчера, защото искал да види веднага новороденото си бебе. Мъжът, заедно със съпругата си, 2-годишното си дете и видеооператор влезли в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата за изписване на бебето. То било в неонатологичното отделение, защото се родило недоносено. Те обаче не били допуснати, защото достъпът на външни лица е забранен. Това ядосало мъжа, който е от ромски произход и той започнал да буйства, счупил стъклото на приемния кабинет и нападнал дежурната акушерка.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via