5 ефикасни съвета за по-дълготраен тен

Току-що сте се прибрала от морската си почивка и се чудите как да запазите хубавия си тен за по-дълго време? Ако искате да имате този златист цвят на кожата си чак до есента, тези 5 съвета ще са ви от полза.

1. Ексфолиране

Получавате тен, когато слънцето стимулира производството на меланин в кожата ви, което променя цвета на горния слой. Този слой се сменя приблизително на 2 седмици, затова е хубаво клетките на кожата ви да са в началото на своя цикъл. Заради това преди да се печете, ексфолирайте тялото. Може да си купите готов продукт или да си направи сами, като смесите захар и косово масло.

2. Пийте вода

Когато не пиете достатъчно вода, тялото се дехидратира, което причинява изсушаване и лющене на кожата. Така тенът ви пада по-бързо, затова пийте поне 2 литра на ден, за да предотвратите това. 5 ефикасни съвета за по-дълготраен тен

3. Поддържайте кожата си мека

Трябва да дехидратирате не само вътрешно, но и външно. Когато сте се пекли на слънце по-продължително време, е хубаво да се мажете с овлажняващ лосион по 2 пъти на ден в продължение на няколко седмици. Така ще имате мека и хидратирана кожа, която няма да се бели.

4. Избягвайте кола маската

При епилиране с този метод се премахва горният слой на кожата ви, включително и тенът ви. Така че, ако искате да имате златист загар по-дълго, не ходете на кола маска известно време.

5. Направете си лосион за тен

След като се върнете от морската си почивка, може да поддържате тена си с помощта на домашен лосион. Смесете 1/3 чаша чисто какао с 1/2 бял лосион за тяло (колкото се може по-изчистен). Разбъркайте, намажете кожата и оставете да попие добре.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via