fbpx

5 дестинации за феновете на пастелните цветове

Когато избираш следващата дестинация, на която да прекараш няколко вълшебни дни често имаш в предвид неща като местоположение, цени на билетите, забележителности.

А, какво ще кажеш за цветовете? Ако си фен на пастелните тонове, то има няколко дестинации, които определено ще намерят своето място в сърцето ти. Наслади се на нежно оцветени къщи и спиращи дъха гледки в някое от тези места:

Санторини, Гърция

Санторини е известен като „супермоделът на гръцките острови“ с конкретна причина. Със своите бели като захарни кубчета, многоцветни вулканични скали и червени и бели плажове от лава, Санторини несъмнено е най-невероятният остров на гръцките острови.

Островът, който се е родил от катастрофалното вулканично изригване, отдавна е мястото на гръцкия елит и модната тълпа. С лилавите си изгреви, лазурно сини води и безкрайни залези е лесно да се разбере защо.

Аликанте, Испания

La Muralla Roja е една от най-фантастичните пастелни сгради в света. Намира се в Calpe (малък град на брега на Аликанте) La Muralla Roja, който се превежда като „червената стена“ на испански език – е мистичен геометричен блок, построен от известния архитект Рикардо Бофил през 1972 година.

С прашните нюанси на синьо, лилаво, розово и червено, е почти невъзможно да направиш лоша снимка на La Muralla Roja. Качи се на покрива за спираща дъха гледка към морето и небето – ако отидеш в точното време на деня, ще видиш, как сините стени се разтапят в океана.

Кейп Таун, Южна Африка

Разположен на склоновете на Signal Hill, точно над центъра на града, се намира историческият квартал Bo-Kaap. Само на 10 минути пеша от центъра на Кейптаун и си заслужава посещението.

С калдъръмени улици от 18-ти век и оживени едноетажни и двуетажни къщи, сградите на Бо-Каап нямат пространство помежду си, създавайки подреден Лего ефект от припокриващи се нюанси на ментово зелено, патешко яйце, лилаво и бебешко розово.

Курачао, Кариби

С над 750 пастелни цвята, островът Curacao на Карибите е несравним в пастелните игри. Сградите, които датират от 19-ти век, очевидно са построени, защото генерал-губернаторът Албърт Кикерт страда от тежки мигрени – които той приписва на яркото слънце, отразяващо бялата сграда – и по този начин инструктира всички граждани да нарисуват структури с друг цвят, а резултатът е грандиозен. Посетете историческия район на град Вилемстад или карайте по крайбрежието, като спирате в бившите плантационни къщи за най-добрите снимки с меки цветове.

Мексико сити, Мексико

Нито едно посещение в Мексико Сити не е завършено без пътуване до модерната Мека Cuadra San Cristobal създадена от Луис Бараган, награден с наградата на Pritzker.

Разположен в покрайнините на града в Лос Клубес, минималистичният палат от седем акра (пълен с конюшни, басейни и фонтан) е шедьовър на геометрията, светлината и дизайна.

С розови нюанси, съчетани със земни тонове, за да създаде пространство и оптични илюзии, не е изненада, че Куадра Сан Кристобал е послужила като фона на многобройни модни изстрели и филми, напоследък улавяйки окото на Никълъс Хавиере за колекцията на Луи Вютон.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x