5-годишната Рая от Русе е 3-тата жертва на Петко

76-годишният шофьор е арестуван, вече има две присъди – за убит и тежко ранен на пътя.

5-годишната Рая от Русе е третата жертва на 76-годишния шофьор на камион Петко С. Във вторник той прегази детето с камиона си в кв. “Долапите” и избяга. Арестуван е часове по-късно, а в сряда прокуратурата го обвини за смъртта на момиченцето. Камионът ГАЗ 53 е бил без технически преглед по време на инцидента, а Петко е нарушил правилата на пътя.

Възрастният шофьор вече е осъждан два пъти заради катастрофи, предизвикани от него, съобщават от прокуратурата. Първия път е убил човек, а при втория инцидент жертвата е била със счупени крайници.

Шофьорът на камион има книжка от далечната 1962 г. Освен двете присъди е глобяван и за различни нарушения – карал е без колан, без технически преглед и без регистрация на автомобилите, които е управлявал.

Във вторник преди обяд Петко С. отново седнал зад волата на старото соцвозило и фучал по улицата на квартала. Той редовно карал бързо и невнимателно, разказват жителите на улицата, на която стана инцидента с детето. Рая била на разходка с баба си, която се грижела за нея, докато родителите ѝ са на работа. С тях било и семейното куче.

Момиченцето тръгнало да гони домашния любимец по стръмната улица, а в този момент Петко С. направил завой и го прегазил. Според обясненията му той не е разбрал, че е ударил детето, и затова продължил по пътя си.

Родителите на Рая чакали раждането ѝ 10 г., разказват съседите им в кв. “Долапите”. Бабата е в шок и се обвинявала, че не е опазила внучката си. Петко С. е в ареста с постановление на прокуратурата.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via