4000 варненци подобриха рекорд на Гинес за най-голяма ДНК верига

23 април е щастлив ден за варненци, които успяха да подобрят световния рекорд на Гинес за „Най-голяма ДНК верига, съставена от хора“ на Южния плаж във Варна. Организатор на събитието е Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

„Бъди част от бъдещето“ е мотото на грандиозното събитие, с което организаторите искат да обединят младите хора за едно по-добро бъдеще.

най-дългото днк

За събитието във Варна пристигна съдия от Лондон,който проследи отблизо случващото се на Южния плаж, за да документира поставянето на рекорда.Докато участниците запазват статично положение за 5 минути прозвучаха химните на България и Европа.Поставянето на рекорда бе заснето и с дрон от въздуха.

Последният рекордьор беше Анкара,която през 2013 година образува верига от 3034 души.

На специално изградена сцена застанаха любими на младите хора български певци и музиканти като: Искрен Тончев – Искрата,Жана Бергендорф, Мойсей, Павел и Венци Венц, братята Иво и Пламен, участниците от предишния сезон на X-Factor-Траян Костов и Христина Христова, а една от най-обичаните хип-хоп групи у нас – Ice Cream записаха и видео към новото си парче „Танцува ми се“. Водещ на шоупрограмата е един от любимите варненски хип-хоп диджеи – DJ Happy, който поддържа доброто настроение на хилядите ентусиасти.

uspelite.com

Следвайте ни в социалните медии