400 домакинства нямат достъп до жилищата си

400 домакинства нямат достъп до жилищата си, след като собственик на частен терен загражда единствения възможен вход на комплекс “Витоша парк”.

Малката пролука е единствения път, по който може да се стигне до комплекса, но собственикът на терена, препречва пътя на семействата до жилищата им, първо с камион, после с ограда.

Сигнала е подаден чрез имейл от предстатели на живущите в комплекс “Витоша парк”.

“Ние сме едни обикновени хора, закупили си апартаменти с акт 16 в затворен комплекс Витоша Парк, функциониращ близо 10 години. Намира се в полите на Витоша, в непосредствена близост до лифт Симеоново. Всеки достатъчно компетентен човек, който закупува имот знае, че щом една сграда има акт 16, това означава че тя има задължително БЕЗПЛАТЕН ОБЩИНСКИ ПЪТ, чрез който да се осъществява достъп до имота. Е да, но явно някъде някой не си е свършил работата и сега 2000 души стоим затворени в комплекса си!”, се казва в писмото.

След протест и внесена жалба в прокуратурата представител на “Въжени линии” е уверил, че хората ще могат да минават през паркинга, при определени условия, приемливи за двете страни.

Миналата вечер обаче, от “Въжени линии”, са поставили камион пред единствения вход на комплекса. “В момента ние сме тотално без достъп и ако някой желае да си влезе в имота, трябва да преминава между камион и дупка, изкопана от същата фирма!”, информират собствениците на имоти.

Това нормално ли е? Много хора не могат да си стигнат до жилищата, тук живеят възрасни хора, деца с увреждания, бременни жени, малки деца! Господ да ни пази тази вечер да не се наложи да се викат бърза помощ, защото пожарната и полицията стигнаха само до запушилият ни камион!

Това е подигравка с нас като граждани и данъкоплатци, посочват възмутени гражданите.

Следвайте ни в социалните медии