400 килограма калкан зарадваха обитатели на социални домове

На 16 юни приключи забраната за улов на калкан и любителски риболов над 500 м. надморска височина, инспекторите заловили 26 000 метра мрежи и стотици килограми незаконно уловен калкан, съобщават от ведомството.

В периода на забраните от 15 април до 15 юни инспекторите от отдел „Рибарство и контрол“ Черно море – областите Бургас, Варна и Добрич към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършиха засилени проверки в акваторията на Черно море, пристанища, търговска мрежа и по пътищата за нерегламентиран превоз на риба и рибни продукти.

За периода на забраната служителите на ИАРА са извършили 854 инспекции и проверки, отразени в констативни протоколи. Част от проверките са извършени съвместно с Гранична полиция и инспектори от ANPA Румъния. По време на проверките са съставени 24 акта и са конфискувани над 26 000 м мрежи за улов на калкан и 5120 м немаркирани мрежи.

Близо 400 кг от незаконно уловената риба е дарена на социални институции, а по-голямата част е върната обратно във водите.

Проверките на ИАРА за спазване на Закона за рибарството и аквакултурите продължават в цялата страна, а при съмнения за нарушения гражданите могат да подават сигнал на телефон 112.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via