40 нови случаи на коронавирус у нас

Случаите на COVID-19 в България вече са 735. През последните 24 часа са доказани още 40 нови случая. От тях в болница са 14 души.

Заразата стигна и до Ямбол.

Активните лица са 585.

От заразените за денонощието има три деца. Те не са приети в болница.

В София има 29 нови случая. В столицата заразените вече са общо 444. В Кюстендил – 3, в Смолян – 2, в Сливен – 2 , в Пловдив – 1, в Ст. Загора – 1 в Хасково – 1, в Ямбол – 1.

Починала е една жена в болница “Пирогов” с множество придружаващи заболявания. Тя е на 59 години. Смъртните случаи в страната вече са 36.

Излекуваните от коронавирус са вече 105 на брой.

Tова заяви на редовния си брифинг генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния щаб за борба с коронавируса.

Цялото население в село Паничерево, област Стара Загора, ще бъде изследвано цялото население. Има осигурени тестотве и тестуването започва днес. Там заразените са вече 6.

Масови изследвания ще се извършат и в два района в София – това са кварталите “Филиповци” и “Факултета”. Там има засилено пшолицейско присъствие и засилено присъствие на служители на РЗИ.

На въпрос дали ще препоръча допълнителни мерки заради Вликден, ген. Мутафчийски разкри, че заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев са изключително добри и трябва всички правила да се спазват. Той е категоричен, че събирането на хора ще бъде изключително лошо.

Следвайте ни в социалните медии