36-годишна майка влезе в затвора, защото кръстила детето си

36-годишната Кендра Стокс, от американския щат Северна Каролина, взела решението да кръсти дъщеря си и го направила.

Заради посвещаването на детето в християнската вяра, сега тя лежи в затвора в Мекленбург, съобщава изданието Charlotte Observer.

Макар да звучи налудничаво, всъщност не е, защото с действията си жената нарушила закона и пренебрегнала съдийско решение. Заради това майката била осъдена на 10 дни затвор, пише fakti.bg.

Стокс направила кръщенето тайно от бащата на момиченцето, след като съдът му поверил грижите за детето, а според документите за попечителство, към всички задължения и отговорности на настойника, спадат и всички “въпроси, свързани с религията”.

Пол Шааф научил за кръщението на две-годишната си дъщеря от снимките, които Кендра Стокс публикувала във Facebook. Веднага след като видял снимките той се обърнал към съда.

Съдът е признал майката за виновна по обвинение в неуважение, “недобросъвестно пренебрежение” и незачитане на бащата, защото не го е уведомила за действията си и е скрила факта, че дъщеря им е била кръстена. В резултат на това жената е била осъдена на 10 дни лишаване от свобода.

“Съжалявам, че се получи по този начин. Не се разкайвам, че я кръстих. Беше в неин интерес”, казва Кендра Стокс.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via