3 риска, които трябва да поемете, ако искате да постигнете успех

Чувствате, че можете да постигнете повече, отколкото ви позволява настоящата ви работа? Обмисляте преквалификация или ново бизнес начинание? Или пък просто имате нужда от промяна?

Кариерното развитие винаги идва със своите рискове, но именно те постилат пътя към успеха, пише Fobres. Ето най-честите и как да не страхувате от тях.

1. Рискът да навлезете в непозната територия.

Непознатото винаги е плашещо. Притесняваме се, че не сме достатъчно компетентни и подготвени, че няма да се справим. Вместо това трябва да разглеждаме случващото се като възможност за израстване и научаване на нови неща.

2. Рискът да се провалим и да изглеждаме като неудачници пред близките си.

Да, вероятност за провал има при всяка промяна. Но хората, които наистина ви обичат, се интересуват от вас като личност, а не от високия ви пост и цифрите в банковата ви сметка. А ако някой ви пренебрегне заради стъпка назад в кариерата, то този човек не бива изобщо да е в живота ви.

3. Рискът да изгубите всичко.

При ново начинание е нормално да се тревожим за финансовото си състояние. Успокойте мислите си, като вместо да се съсредоточвате върху това какво може да се случи, ако се провалите, се фокусирате върху онова, което ще се случи, ако успеете. Имайте вяра в себе си и си повтаряйте, че можете да преодолеете всичко.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via