fbpx

3 начина да станете милионер, докато работите за някой друг

15 801

„Никога няма да забогатееш, докато работиш за някой друг.“ Много от вас сигурно са чували това твърдение, но то не е непременно вярно.

Човек може да стане дори милионер, макар и да не е предприемач. От Entrepreneur представят 3 начина за това.

1. Станете сътрудник

Това не е термин само за адвокатски кантори – в много професии и компании можете да се издигнете до партньор на шефа. Например в стартъпите, които тепърва развиват структурата си.

Ако работите здраво, допринасяте с експертиза и демонстрирате лидерски умения, рано или късно ще ви се отвори възможност за издигане и съответно за по-голяма заплата.

3 начина да станете милионер, докато работите за някой друг

2. Живейте с по-малко, отколкото изкарватеМного от известните милионери изобщо не живеят разточително. Пример е Уорън Бъфет, който е третият най-богат човек на света, но все още обитава малка къща, която е купил със съпругата си преди години.

Всеки месец си определяйте сума, която да спестите, и се старайте да покривате разходите си с останалата част от заплатата си.

 

3. Започнете да се занимавате с нещо страничноЩом работното ви време на основната ви работа приключи, сте свободни да се занимавате с каквото поискате. А с днешните технологии дори не ви трябва офис или голям екип, за да развиете някаква дейност онлайн например.

Можете да започнете бизнес или пък да давате консултации, стига да не сте в конфликт на интереси. Или пък ако имате някакви други умения или в свободното си време изработвате ръчно някакви продукти, може да ги предлагате/продавате. Да, ще бъде изморително и натоварващо, но в дългосрочен план ще си заслужава.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори