24-годишен младеж спечели $768 милиона от лотарията

24-годишният Мануел Франко от щата Уисконсин спечели 768 милиона долара от джакпота на лотарията “Пауърбол”, който е третият най-голям в САЩ, предаде AP. Огромната печалба падна в края на миналия месец, но едва сега победителят разкри самоличността си и застана пред камерите.

Младежът е избрал опцията да получи сумата 477 милиона долара в брой. За него ще останат 326 милиона долара след данъците. Щатът Уисконсин прибира данък от 36,4 милиона долара, а федералните служби на САЩ ще вземат още 114,6 милиона долара данъци.

Франко е дал пресконференция, но не е отговорил на въпроси с какво се занимава. Той е казал, че досега се е надявал банковата му сметка да нарасне до 1000 долара. Младежът е напуснал работа на втория ден, след като разбрал за печалбата. Той възнамерява да даде част от сумата за благотворителност. Знае, че различни хора ще започнат да му искат пари.

“Готов съм и мога да казвам не. Просто ми трябва време да обмисля, искам да поговоря със семейството си и да използвам парите по най-правилния начин,” каза Франко. Рекордният джакпот от “Пауърбол” – 1,59 милиарда долара бе спечелен през януари 2016 година. Тогава призът бе поделен между трима щастливци – от Тенеси, Калифорния и Флорида.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x