fbpx

19-годишен изнасили дете в Стара Загора

Отвел 10-годишно момче в дома си

Районна прокуратура  Стара Загора  привлече като обвиняем Стефан Й.,на 19 г.,  за това, че извършил полово сношение с лице от същия пол, като употребил за това сила и деянието е извършено по отношение на лице, ненавършило 14 годишна възраст – престъпление по член 157, алинея 3 във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

В хода на образуваното срещу Стефан Й. досъдебно производство е установено, че същият на 29.05.2017 г. в  Стара Загора е отвел 10-годишното дете в дома си и след като е упражнил сила, извършил полово сношение.

Обвиняемият Стефан Й. не е осъждан. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем се наказва с “лишаване от свобода” от три до дванадесет години.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като предстои внасяне на искане в Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Стефан Й.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x