19- годишен откри стрелба в синагога в Калифорния. Има загинал (Видео)

Един човек е убит, а трима други ранени в стрелба, която мъж откри в синагога в американския щат Калифорния, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на местните власти. Нападението беше извършено в синагогата в град Поуей, северно от Сан Диего.

Жертвата е жена. Сред ранените е равинът на синагогата. Той е бил прострелян в ръката.

Заподозреният за стрелбата е задържан. Той е идентифициран като бял жител на Сан Диего. Местните власти разказаха, че той е избягал от местопрестъплението с кола, а после подал сигнал в полицията за стрелбата и казал, че е замесен в нея. Полицията засякла колата му и той не оказал съпротива при задържането.

Видео:

Мъжът е стрелял с автомат от типа АR-15, използван в много други стрелби в САЩ.

Властите разпитват около 100 души, които са били в синагогата по време на стрелбата. Експерти проучват постовете в социалните медии на задържания.

Полицията проверява дали нападателят, идентифициран като Джон Ърнест, има нещо общо с умишлен палеж срещу джамия в Сан Диего.

Нападателят от синагогата, който е на 19 години, не е бил известен на полицията.

Според местни медии той е обявил открито в интернет намерението си да убива евреи. Шерифът на окръг Сан Диего – Бил Гор, каза, че властите разполагат с копия от публикации на Ърнест в социалните мрежи. Сред тях има и отворено писмо с антисемитско съдържание, в което той казва, че се вдъхновява от австралиеца Брентън Тарант, който през март уби 50 души при нападения на две джамии в новозеландския град Крайстчърч.

Следвайте ни в социалните медии