16-годишен ученик от Добрич пожела да бъде доброволец

Шестнадесетгодишен ученик е сред деветимата доброволци, пожелали да помагат в извънредното положение на възрастни хора в Добрич, съобщиха от общината. От кметската управа обясниха, че няма как да включат непълнолетното момче в кампанията, но оценяват жеста му да се присъедини към хуманната мисия.

Засега общината се справя с предоставянето на услуги на най-рисковите групи, а на горещия телефон са се обадили само 12 граждани да поискат помощ, като сред тях е и човек, поставен под карантина, с молба да му бъдат купени лекарства, съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности д-р Емилия Баева.

По думите й Домашният социален патронаж продължава да доставя храна по домовете на 360 души, като им помага и в личната хигиена, заплащането на битови сметки и други. По проекта “Подкрепа в дома” патронажна грижа достига до 158 души и още 128 ще бъдат включени.
По механизма за личната помощ други 160 граждани получават подкрепа, посочи д-р Баева като обобщи, че в извънредното положение рисковите групи са обхванати.

Следвайте ни в социалните медии