15-годишно момче припадна на улицата от една ракия

Навръх Гергьовден 15-годишно момче и 32-годишен мъж от Дупница се озоваха в Спешен център след ударно напиване с алкохол. Около 12,00 часа вчера е подаден сигнал в Спешен център – Дупница за мъж, който лежи безпомощен на ул. “Орлинска” в кв. Горна махала, съобщава struma.bg.

Екипът веднага се отзовал на сигнала. На посочения адрес медиците открили да лежи на земята 32-годишния Б. Благоев. Мъртвопияният мъж веднага е транспортиран до Спешен център – Дупница. След промивки на стомаха и система той се съвзел и разказал пред дежурните медици, че започнал да пие от сутринта от 8,00 ч. В заведението, пред което го открили, негов приятел Георги го почерпил едно питие.

“После поръча още и не знам колко ракия съм изпил”, заявил Благоев, който след тричасов престой в шокова зала си тръгнал сам за вкъщи. Час по-късно, около 13 часа, от тел. 112 постъпил сигнал за пиян тийнейджър в Гиздова махала. 15-годишният младеж изпил една голяма ракия, по думите на родителите му, и му прилошало. С линейка на Спешен център е докаран от дома му на ул. “Отец Полихроний” до Спешен център.

Тийнейджърът бил отпуснат, повръщал и говорел несвързано. В Спешен център пристигнали всички роднини на момчето, уплашени за здравословното му състояние. Оказало се, че до вчера тийнейджърът не бил близвал алкохол. След система и промивка на стомаха изтрезнял.

След обстойни медицински изследвания е установено, че алкохолът не е нанесъл поражения на младия организъм и младежът е освободен за домашно лечение.

Още статии в тази категория