12-годишна ученичка спечели дрон от НАП

12-годишна ученичка от плевенското село Долни Луковит спечели дрон чрез участието си в образователния проект на Националната агенция за приходите “Влез в час с данъците”. Това съобщи Рени Дудева – главен инспектор в плевенския офис на НАП, цитирана от БНР.

Награденото момиче учи в 6-ти клас на основното училище “Васил Левски” в Долни Луковит. Тя обича математиката и следи от началото с интерес данъчните уроци, предвидени по проекта, които са на интернет страницата на кампанията. Решила е да продължи да участва активно и след като е спечелила.

Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски, са провели лектори на НАП в средните училища в страната в рамките на проекта, който цели повишаване на данъчната и финансовата грамотност на подрастващите.

Припомняме, вчера от НАП съобщиха, че ЕС въвежда проект за фискално образование до края на годината. Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в средните училища проведоха лектори на НАП. Те бяха пред ученици в рамките на образователния проект на Агенцията “Влез в час с данъците”.

В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователната програма.

Целта е да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България.

Агенцията е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение която беше въведена през миналата година.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via