12 семейни огнища на коронавирус са открити във “Факултета”

Там където се преглеждат жени и деца, не трябва да се приемат други пациенти. Това заяви в сутрешния блок на БТВ шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.

Припомняме, че от днес се възобновяват плановите детски консултации и задължителните имунизации, както и женските консултации.

“Една голяма част от изследваните във “Факултета” и “Филиповци” бяха заразени с коронавирус. 60% от изследваните, в случая 12 души, бяха положителни. Изследванията продължават”, каза още той.

“На 700 проби са били обработени само за почивните 4 дни. Констатираха се 12 семейни огнища на територията на “Факултета”. Това се дължи на прекалено близките и много контакти”, разкри шефът на РЗИ-София.

“Много от жителите сами поискаха да се изследват. Малко над 150 души са под задължителна карантина в двата квартала. Хигиената в кварталите е задоволителна”, коментира д-р Данчо Пенчев.

“От тези квартали има 6 починали и 30 хоспитализирани с коронавирус”, заяви шефът на РЗИ-София.

“Една голяма част от хората са без симптоми, но са носители на заразата. Очакваме в следващите 10 дни да има повишение на заболеваемостта в София”, коментира д-р Пенчев масовото завръщане в столицата след великденските празници.

Следвайте ни в социалните медии