fbpx

11 мита, в които вярваме, когато решим да се върнем при бившия

1.Този път всичко ще бъде различно:  Светът не стои на едно място, затова всичко ще бъде различно. Само, че по всяка вероятност ще бъде още по-лошо, отколкото е било. Според изследвания, след завръщането си партньорите обръщат по-малко внимание на положителните аспекти във връзката си. Те са фокусирани върху негативните аспекти. Опитите да поправят миналото се неуспешни. И още нещо характерно – обожават да си припомнят минали грешки.

2. Той се е променил радикално:  Хората не се променят. Или по-скоро, няма как да се променят толкова бързо и лесно. За да се отървете от дори най-незначителен навик, трябва да имате силно и искрено желание, мотивация, много работа върху себе си и време. Така че честно си отговорете на въпроса, дали вашият бивш партньор е готов на всичко това, за да се промени?

3. Никой не ме познава така добре, както бившия:  Да, така е. Може да са прекарали много време заедно. И е естествено, че бившата половинка знае, че не може да понасяте пържен лук. Знае, че от напитките предпочитате гроздов сок, ако може по формата на вино. Но това не е аргумент за съживяване на отношенията. Дори и факта, че ​​знаете много един за друг, не би помогнало в отношенията ви. А може би, просто това е допринесло за раздялата. В една връзка трябва да има малки тайни.

4. Всички около мен са идиоти и едва ли ще намеря по-добър:  Гледаме как новия ни познат потъва в детския басейн и си спомняме колко добре плува бившият ни. И е карал спокойно и се е шегувал интересно. Такъв е синдромът на тревата, която винаги при съседа е по-зелена. Да, може би, бившия е плувал по-добре. Но пък новия глади не само неговите блузи и е безразличен към компютърни игри. Просто не искаме да видим това, защото нова връзка, означава излизане от зоната на комфорт, а нас не ни се иска да се стресираме отново.

5. Лош е, но пък си е мой:  Човешкият мозък е много по-чувствителен към загуби, отколкото към печалби. За хората е много по-добре да избегнат санкция в размер на 1 000 лева, отколкото да спечелят от лотарията в същия размер. Въпреки че, в действителност, двете ситуации са равностойни по отношение на нашия бюджет, както и факта, че и в двата случая в портмонето са се появили 1 000 лева. Така е и в отношенията.Задайте си въпрос. Кое е по-добре? След една, две години, че и пет да срещнете лицето, с което ще изживеете живота си като в приказка. Или ще се върнете към старите и посредствени отношения с – „Лошия“, но пък сигурен партньор?

6. Нямам време за срещи. Относно сайтове за запознанства … мълча:  Ако крайният резултат не е клетва пред олтара, това не означава, че тази връзка е била неуспешна. Животът не е само сватби. Запознанството с нов човек е преди всичко възможност да разширите хоризонтите си, което не е никак малко. И не отписвайте интернет запознанствата. В САЩ около 17% от браковете през изминалата година са били сключени от двойки, които са се намерили точно в сайтове за запознанства.

7. Ще си останем засега приятели, пък после ще видим:  Приятелството между бившите партньори, обикновено се характеризира с доста ниско качество на общуване. Подобни взаимоотношения не блестят с емоционалност и доверие. В действителност често са забулени от меркантилните намерения и желания на един от партньорите. И още нещо: желанието да бъдем приятели с бившия може да е признак за тежко психично разстройство.

8. Малко се понапихте и се целувахте, може да се приберете заедно:  При почти половината от случаите се случва така. След раздяла 43% от жените и 47% от мъжете спят с бившия. Ето защо, ако сте събудили с бившия партньор имайте предвид, че вашият случай не е уникален и няма основателна причина да започнете отначало. Просто направете всичко възможно да не се превърне в система. Редовният секс с бившия – това е огромна пречка по пътя към намирането на нов партньор и светло бъдеще.

9. Идеални не съществуват:  Така е. Никой от нас не са съвършени. Но на никой не му е и необходим идеалния партньор. Нали сте виждали как пред олтара минават съвсем не идеални двойки. Това е така, защото едната половинка приема другата такава каквато е. Ако сте се разделили, то е защото не е писано да сте заедно, а не защото имате пороци. Приемете го и продължете напред.

10. Бившият не ме оставя на мира:  Често явление е, след като връзката приключи, единият от партньорите изведнъж да стане активен, какъвто не е бил досега. Обаждания, съобщения, коментари в социалните мрежи, и понякога неочаквани посещения. Все още ме обича е изводът в повечето случаи. Обича ви и не може да ви забрави. Уви, преди всичко не се проявява любов, а чувство на безпокойство, че ви губи. Иска тотален контрол и проверка над живота ви. Още сте на куката, май не трябва?

11. Може би правя от мухата слон:  Може и така да е. Ако причина за разрива между вас са роднини, работа, или други външни обстоятелства. В такъв случай решението може да се преразгледа и втория опит да бъде успешен. Шансовете се увеличават, ако раздялата е за първи път и и имате много сходни интереси. Но, за съжаление, най-често причина за раздялата се явяват много по-сериозни обстоятелства – като предателство. И това не е преувеличение, а основателна причина да сложите край на връзката.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x