fbpx

11-годишен ученик е бит от учител, вследствие на което има наранявания

Дете на 11 години от габровското основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ е бито от учител, вследствие на което има наранявания. Инцидентът е станал вчера.

Това съобщиха днес от ОД на МВР – Габрово.

Сигналът в полицията е подаден от 40-годишна жена, майка на момчето. Извършен е преглед в отделението по съдебна медицина в областната болница „Д-р Тота Венкова“ и е назначена съдебно-медицинска експертиза на детето. В районното полицейско управление в Габрово е започнало досъдебно производство по член 131, алинея 1 от Наказателния кодекс, който третира нанасяне на телесна повреда от длъжностно лице над малолетно лице.

Регионалното управление на образованието /РУО/ е известено за случая и в момента извършваме проверка, уведомили сме и отдела за закрила на детето, съобщи началникът Георги Маринов.

По думите му директорът Илиана Илиева ще потърси дисциплинарна отговорност на учителя Калчев, който бил възпитател в училището. Маринов съобщи, че днес в училището, наред с проверката на РУО, проверка по случая извършват и служители на районното полицейско управление.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x