fbpx

100 Кила тръгна на училище

32-годишният Явор Янакиев ходи на вечерно училище в столицата и активно взима изпитите си.

Подготвя се сериозно за шестте учебни модула, които му предстоят през февруари 2018 г..

Преди това е учил в Професионална гимназия по електротехника и строителство в Търговище и завършва 8 клас. След това сменил 12 училища до 10-и клас, в. „ШОУ“.

През това време работел, за да помогне в издръжката на семейството си, най-често като продавач. Сега вече може да си позволи да се завърне в училище и да завърши 10 клас.

„Точно сега мисля, че трябва да направя това, защото то по никакъв начин не може да ми донесе плюсове в професионално отношение, но ми носи лично удовлетворение. Винаги има време да се образоваш, да завършиш. Имам амбиция да завърша не само средно, но после и висше образование – искам да уча за продуцент в чужбина“, споделя той и признава, че някои от уроците не са никак лесни, но пък трудното се компенсира с много желание.

„Сега ще бъда в 10-и клас във вечерната гимназия на улица „Дунав“ в София. Посрещна ме много приятен екип. Задочна форма съм, взимам само изпитите. Например по български език и литература – чета от Сервантес до Яворов. Уча и немски език, защото бъдещите ми планове са свързани с обучение в Германия“, разказва рапърът.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x