10 “здравословни” навика, от които няма никаква полза

Човешките навици се делят на полезни и вредни. Безспорно – пушенето и преяждането преди сън са вредни, но има и много изградени от детството „здравословни” навици които са заблуда. В опит да опазим здравето си, ние често отиваме твърде далеч и не забелязваме, че тези „здравословни” навици всъщност са вредни за здравето ни.

Обществената тоалетна – източник на ужасни болести
Разбира се, тоалетната в заведенията не са стерилни, но никой вирусите, от които се боим най-много не може да оцелее извън човешкото тяло. Това означава, че дори ако посетителят преди вас не е от най-здравите, вирусите ще са умрели още преди той да излезе. Така че не изпадайте в паника пред обществена тоалетна. Да се стискаш – това наистина е вредното!

От тестените изделия се подува коремът
Непоносимостта към глутен е най-модерната болест. Всички търговци и производители ви облъчват колко вреден е глутенът. И предлагат „здравословни” безглутенови храни на тройна и четворна цена. Но медицинската статистика е категорична: в световен мащаб само около 1% от хората страдат от глутенова непоносимост и трябва да спазват безглутенова диета, за да се предпазят от алергични състояния и последиците от тях.

Свежоизцедените сокове са източник на здраве
Никой не отрича ползите от плодовете и зеленчуците. Но плодовите киселини в пресните сокове са врагове на стомаха. В една чаша сок има три портокала. Бихте ли изяли три или шест портокала наведнъж. Едва ли… Но стомаха ще трябва да се справя…

В сезона на грипа и настинките трябва да пием повече витамин C
Витамин С действително помага на имунната система, но излишъкът на това вещество в организма е много опасен! Максималната допустима доза е 2000 мг на ден. Не повече! Излишъкът може да предизвика диария, гадене, повръщане, киселини в стомаха, главоболие, и други странични ефекти.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via