fbpx

10-ти ден без следа от Крис! Търсят го пак из пещери и гори

В МВР са категорични, че са действали адекватно след катастрофата

Десети ден няма следа от 16-годишния Кристиян, който рани туристи със семейното „Ауди“ в Триград и изчезна. Въпреки издирвателните акции момчето все още е в неизвестно.

Операцията по търсенето на Крис бе спряна преди дни заради лошото време в района, но днес доброволци възобновиха издирването. Хората в района отново правят организация да търсят момчето. Ще започне претърсване отначало на обходените вече места, в пещерите, както и всички опасни терени, съобщи „Дарик“.

Шефът на МВР в Смолян комисар Николай Димов определи като своевременни и адекватни издирвателните действия на полицията. Той разказа, че още в първите минути след получаване на съобщението катастрофата, на място в Триград са пристигнали полицейски служители от районното управление в Девин.

Заедно с екипите на Спешна помощ те са се включили в помощта за ранените туристи. Веднага след това са започнали издирвателни действия на момчето.

„От самото начало на издирвателния процес ние работим в две посоки. Освен че издирваме момчето като извършител на престъплението, другата е чисто хуманитарната страна на въпроса, все пак става въпрос за 16-годишно момче, с грижа за неговия живот“, каза комисар Димов.

Той допълни, че макар и действията на служителите на полицията да са адекватни, за съжаление към момента няма резултат и момчето все още е в неизвестност. „Надяваме се да е живо и здраво“, каза полицейският началник.

Издирването на Кристиян Младенов е в широк периметър, включително и във вътрешността на страната, тъй като той е обявен за общодържавно издирване.

Тийнейджърът бе издирван и в пограничните райони, дори в села на територията на Гърция, но издирването не даде резултат.

Преди дни майката на Крис предположи, че той е в шок и това го кара да се крие. Разтревожената жена предположи, че той ще се появи, когато спрат да го търсят.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x