10 любопитни факта за мъжкия оргазъм

Освен добре известните разлики между мъжкия и женския оргазъм, съществуват и някои по-малко известни особености на мъжкия оргазъм. Различните мъже дават различно описание на оргазма.

 При някои то е локализирано усещане в слабините, при други усещането се разпростира към различни части от тялото, а при трети може да обхваща цялото тяло.

Момчета в предпубертетна възраст могат да изпитат оргазъм без да еякулират, както и мъже в напреднала възраст. Възможно е мъж да изпита няколко оргазма, като след втория еякулация няма.Понякога това се нарича „сух оргазъм“. Ето какви още интересни особености крие мъжкият оргазъм.

1. Средният мъжки оргазъм продължава от 10 до 15 секунди.

2. Не само жените имат G-точка. Мъжката простата също действа като бутон за мигновено удоволствие.

3. Времето за възстановяване при мъжа преди да влезе отново в действие, зависи от възрастта, здравето и спортната активност. Това време може да варира от няколко минути до час и дори повече от час.

4. Мъжете също могат да изпитат множество оргазми. Има техники, които ако бъдат добре усвоени, ще доведат до по-голямо удоволствие на мъжете. Такива например са упражненията на Кегел.

5. Мъжкият оргазъм не е едно и също с еякулацията и не се случва по същото време. Оргазмът е усещането за кулминацията, последвано от еякулация. Всъщност мъжете могат да достигнат до оргазъм и без да еякулират.

6. Оргазмът започва в мозъка, а еякулацията е рефлекс на гръбначния мозък.

7. Мъжете могат да получат т.нар. коитално главоболие по време на секс.Някои мъже изпитват този тип оргазмена болка веднъж на 15-20 години, други почти при всеки полов акт.

8. По време на оргазъм при мъжете клиничната картина е следната: увеличена честота на пулса, промяна в телесната температура, поява на спазми в мускулатурата и други.

9. Учени са установили, че центърът, отговарящ за оргазма, се намира в дясното полукълбо на главния мозък, същото, което управлява и емоциите.При мъжете дясното полукълбо е по-слабо развито и затова те изпитват по-малко оргазми от жените.

10. Една малка доза алкохол може да повиши удоволствието по време на мъжкия оргазъм, но ако се увеличат чашките, това ще доведе до обратен ефект.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via