1.38 млрд. лева ще плати правителството за довършването на АМ “Хемус”

Министерският съвет пое ангажимент за осигуряване на 1 380 000 000 лева по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изграждането на последните 88.9 км. от АМ “Хемус”, съобщиха от пресцентъра на МС.

Това е участъкът между 222-ри и 310-ти километър – след връзката с пътя Русе – Велико Търново до строящия се в момента участък Белокопитово – Буховци. За целта се увеличава размерът на ангажиментите за разходи, които Министерството на регионалното развитие и благоустройството може да поеме през 2019 година. Цели се и планиране на завършването на автомагистралата от София до Варна.

Средствата ще бъдат предназначени за изготвянето на технически проекти и изпълнение на строително-монтажните работи в отсечката в периода до 2022 година. От тях 483 000 000 лева се отпускат по бюджета на МРРБ за 2019 година за предстоящи плащания.

През миналата година правителството предостави 1.3 млрд. лева за строителството на 134 км. в отсечката от Боаза до връзката с пътя Русе – Велико Търново.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via