Шест месеца с електронна цигара докараха на жена сериозно заболяване

Жена развива тежко белодробно заболяване след редовна употреба на електронни цигари, съобщава NBC.

Случаят на 49-годишна жена е публикуван от Европейския респираторен журнал, където се описва методът, по който жената е получила заболяването.

Жената изпитвала трудности при дишане, имала сериозна кашлица и хрипове.

В началото на прегледа, лекарите дори не предполагали, че биха открили подобно увреждане на белите дробове, в следствие употребата на електронни цигари.

Медиците открили, че жената е развила белодробно заболяване, което е характерно за работниците в металургията. То се появява от изпаренията на нагрените метали, които са токсични и могат да навредят сериозно на здравето.

В случая става ясно, че заболяването е причинено от нагряването на металните намотки в електронната цигара, които превръщат в пара течността, така заедно с никотина пушача вдишва и токсични изпарения от нагрятия метал.

49-годишната жена от Калифорния, получава белодробно заболяване само 6 месеца след като започва да пуши едни от най-популярните електронни цигари в САЩ.

Електронното устройство, което е използвала жената е съдържало никел, алуминий, манган, олово, кобалт и хром, които при нагряване отделят сериозно количество токсични изпарения.

Компанията производител на електронни цигари все още не е коментирала случая. Все още не е ясно има ли други хора, които страдат от същото заболяване и дали подобни щети нанасят всички електронни цигари.

Следвайте ни в социалните медии