Тя е само на 39 години, но вече е горда майка на 38 деца (СНИМКИ)

Да се грижи сама за 38 оцелели деца от общо 44, които е родила. Това е мисията на Мириам Набатанзи от Уганда.

Тя е само на 39 години, но вече е горда майка на 38 деца. Омъжва се на 12-годишна възраст. Ражда няколко пъти близнаци, тризнаци и четиризнаци. По лекарска препоръка тя не може да взема противозачатъчни. И така броят на децата не спира да расте, разказва Bulgaria ON AIR.

Снимки:

Не всичко в живота на многодетната майка обаче е толкова лесно. В него има и много болка – тя е загубила шест от децата си. Преди три години жената е изоставена и от съпруга си и сама се грижи за децата си.

“Мъжът ми ми причини много страдание. Цялото ми време преминава в грижи за децата и изкарване на малко пари”, сподели многодетната майка.

За да се справя с живота, Мириам работи всякакви неща – била е фризьорка, събирала е стари метали, продавала е билки. А спечеленото отива за храна, дрехи, училищни такси. В домакинството помагат активно и децата.

Трудно детство стои зад желанието на Мириам да има голямо семейство. Тя и децата й живеят в четири препълнени къщички от бетонни блокчета и покрив от ръждясала ламарина. Някои от децата спят на легла, а други на мръсния под. Рядко ядат месо или риба.

Но майката е категорична, че въпреки трудностите, най-важно е децата ѝ да са щастливи.

Следвайте ни в социалните медии