Тръмп предлага на Ердоган солиден подкуп

Американският президент Доналд Тръмп е предложил на турския си колега Реджеп Ердоган солиден подкуп, написа в. Вашингтон пост.

Изданието, което е сред основните критици на настоящия стопанин на Белия дом, е посочило,че американският лидер е предложил на турския държавен глава сделка на стойност 100 млрд. долара. Условията са били много изгодни за страната на два континента. САЩ са оферирали Турция да не въвежда в експлоатация руските зенитни ракетни комплекси С-400, които могат да засегнат средства за комуникация и защита на американските изтребители F-35. В замяна Анкара би могла да се върне към програмата за създаване на този вид бойни самолети и да избегне евентуални санкции от страна на САЩ.

Много американски депутати вероятно ще разкритикуват предложенията на президента. Голяма част от федералните законодатели са започнали кампания за налагане на санкции срещу Анкара. Медията припомни, че САЩ са предлагали през октомври почти същите условия на Ердоган, за да спре турската операция срещу кюрдски милиции в Сирия. Офертата обаче е била отхвърлена.

Следвайте ни в социалните медии