Създадоха “свинско месо” без животински продукти

Компанията Impossible Foods представи свинско месо, което е произведено без използване на животински продукти. То се казва Impossible Pork, като е на растителна основа и се стреми да пресъздаде вкуса и хранителните качества на истинското свинско месо, съобщава TheVerge.

Тя е направила демонстрация на продукта си по време на изложението CES 2020 в Лас Вегас. “Невъзможното свинско” месо е създадено от учените на компанията, като те са се опитали да пресъздадат всичките му характеристики възможно най-точно. Това включва вид, мирис, консистенция, вкус.

Журналисти на онлайн изданието Engadget, които са пробвали въпросното месо, споделят, че качествата му са доста близки до тези на истинското месо, но има известни разлики. Хранителните качества на “невъзможното” месо са 16 гр. протеин, 3мг желязо, 13 гр. мазинини, 7 гр. наситени мазнини и 220 калории на 113 грама порция. Няма холестерол, което го прави по-здравословно от оригиналното месо.

Целта на продукта е замени традиционното месо в повечето ястия. Той използва соя и генетично модифицирана мая, които да пресъздават визуалните и вкусовите качества на месото. Въпреки това компанията твърди, че продуктът е напълно здравословен и дори подходящ за кашерна кухня.

Компанията има партньорство с някои ресторанти в САЩ, които през тази година ще започнат да предлагат ястия с новото месо. Тя направи същото и миналата година, когато представи “невъзможната наденица”. Целта е хората постепенно да се запознаят с продуктите и едва след това ще се премине към тяхната продажба.

Следвайте ни в социалните медии