Смразяващи разкрития за бруталното убийство на 7-годишната Кристин

Как се стигна от кражбата на коч до изнасилването и бруталното убийство на 7-годишната Кристин? Този въпрос си задават жителите на сливенското село Сотиря.

Престъпното поведение на 21-годишния Мартин Трифонов бележи постепенна градация, която не е била забелязана нито от кварталния инспектор, нито от кмета. Дори майката на младежа Стоянка не е знаела точно с какво се занимава той, защото в по-голямата част от деня е в алкохолно опиянение, пише „Телеграф”.

Жената не знаеше точно за какво е лежал в затвора синът й. „Нямаше го година-година и два месеца и после си дойде”, разказва тя.

Обвиняемият за смъртта на 7-годишното момиченце е имал една условна присъда от 8 месеца за блудство. В изпитателния й срок извършва кражба и го вкарват в затвора. Според близките му първото сексуално посегателство се е случило, докато бил ученик в 10-о основно училище в Сливен. Мартин бил аутсайдерът в клас, често другите го тормозели и обиждали.

Още тогава бил затворен, не споделял, а баща му се появявал понякога пред школото пиян. Грижите за Мартин били поверени на бабата и дядото. Пенсионерите починали горе-долу по едно и също време и с баща му, а майката се хванала с майстор, който също имал слабост към чашката.

Във фаталния четвъртък Трифонов бил изпратен до магазина, за да купи 200 гр. наливна домашна ракия за доведения си баща.
Семейството живее във вилната зона на селото в постройка, в която няма нито ток, нито вода.

Младежът не работел. Понякога го викали в цех за яйца, когато имало повече работа. През останалото време просел пари по центъра на Сливен или правел дребни кражби из селото.

Сред потърпевшите е и баба Станка, която също живее във вилната зона на Сливен. „Постоянно крадеше при нея – взе й пенсията, после цялата зимнина, която беше сложила в буркани”, обясни Мария, която видяла Мартин малко преди полицията да го арестува.

Съпругът на Мария – Ганчо, както и чистачката в местната детска градина Валя разказаха, че младежът е насилвал и много възрастна жена от селото. Тя була стара и не можела да ходи да се оплаква в полицията, твърдят местните.

Докато ченгетата издирвали Мартин в четвъртък следобед, извергът избрал да пренощува при бабата, защото познавал къщата й и знаел, че тя няма да му създаде проблеми, разказват още жители на Сотиря.

Отговорите, които трябва да станат ясни след посегателството над Кристин, е имало ли е сигнали за предишни престъпления на Мартин и някой работил ли е по тях. Майката на обвиняемия удобно прехвърля вината за възпитанието му на вече покойните баба и дядо.

Жената, която го е учила до 8 клас, обясни, че при първото блудство и опит за изнасилване те го гледали и носели отговорността.

Следвайте ни в социалните медии