Скандалния бизнесмен Методи Бачев почина след масивен инфаркт

Той е издъхнал в Пирогов след като носа му е бил опериран. До фаталния край се стигнало след като получил масивен инфаркт след излизането си от упойка.

Строителният предприемач Методи Бачев от Симитли почина на 47-годишна възраст в столичната болница “Пирогов”. От болницата потвърдиха трагичната вест, но отказаха подробности. По неофициална информация бизнесменът е получил масивен инфаркт, след излизането му от упойка при планова операция на носа му.

Методи Бачев е един от създателите на мощната строителна фирма “Агромах”, която преди известно време бе преименувана на “Громахолд”. Повече от 20 г. е пряк ръководител на строителните дейности по десетки обекти в страната.

Заради импулсивния си характер, той често се забъркваше в скандали. Името му стана национално известно покрай враждата му с кмета на Симитли Апостол Апостолов-Поли. Последният случай бе на Нова година. Тогава Бачев участва в меле в заведението си на площада. В разправията се включиха още кметът Апостол Апостолов и синът му – депутатът Стефан Апостолов.

През 2016 г. в интернет плъзна видео как пред жителите на село Черниче строителният предприемач пуска клюка за сексуални отношения между кмета на Симитли и премиера Бойко Борисов.

Последвалата проверка на местния сайт, публикувал записа, накара тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова да поиска оставката на шефа на МВР-Благоевград. Скандалът бе подет политически от БСП и стана известен като аферата “Симитли”.

Този случай стана известен и с определението за “Агромах” на бившия временен председател на СДС – Борис Марков. Той нарече компанията “фирма-касичка”.

В началото на 2020-та година Методи Бачев обвини кмета на Симитли в опит за убийство. Причината за това бе пиянски скандал при посрещането на Нова година.

Следвайте ни в социалните медии