Разкриха престъпна схема за трафик на жени с цел фиктивни бракове

Вчера служителите на Главна дирекция „Гранична полиция“ разбиха престъпна група за трафик на жени с цел фиктивни бракове.

Разследването по случая започнало още през 2017 г.

На 8 май екипи на Гранична полиция и СДВР обискираха няколко адреса в София и задържаха 4 души. Трима от български произход и един индиец. Иззети са веществени доказателства.

Организираната престъпна група набирала български момичета, които сключвали фиктивни бракове на територията на Кипър, Австрия, Белгия и в Дания, обясни пред Нова Росица Димитрова от Гранична полиция.

Браковете били фиктивни, защото мъжът и жената, които сключват брак, не се познават, те се срещат на подписването, поясни тя.

Димитрова разкри, че задържаните българи се занимавали с набирането и транспортирането на момичетата до местата, където сключват граждански брак. Две от жените били сестри.

Всички момичета са от ромски произход.

“На тях им е осигурявано изцяло пътуването до съответните държави, осигуряван им е престой, съответно самолетни и автобусни билети, с които са се връщали обратно в България, като са получавали определена сума за свършената работа”, обясни Росица Димитрова от Гранична полиция.

Няма данни за физическо насилие върху жените, но придвижването им е било ограничавано. Освен това са им отнети и личните документи за самоличност.

“Имаме събрани доказателства за около 10 жени, но разследването продължава. Жените са разпитани, но те не са поискали закрила”, добави Димитрова.

Следвайте ни в социалните медии