Първи подробности за спецакцията в Пловдив

Специализирана полицейска акция разтресе улица „Лев Толстой“ в Пловдив преди минути, предаде „Марица“. Близо до местния супермаркет „Триумф“ имаше няколко униформени, а до блока отсреща се бяха разположили маскирани служители на реда и цивилни полицаи, които обработваха веществените доказателства по случая.

По данни на медията ни, става въпрос за специализирана операция по линия на наркотиците. Арестуван е мъж на средна възраст, който най-вероятно се е занимавал с пласиране на дрога, но е попаднал в капана на ченгетата.

Припомняме че при встъпването си в длъжност, новия полицейски шеф в Пловдив Йордан Рогачев заяви, че ще се затяга примката около дилърите на дрога.

Свидетели на зрелищния арест разказаха, че задържаният е бил спипан в собствената си кола. При вида на униформените е захвърлил пакет с бял прах под возилото. Той веднага е бил тръшнат на капана на автомобила, наложило се служители с маски да го придържат, тъй като бил доста едър.

След като щракнали прангите, полицаите извадили пакета с дрогата от колата и започнали претърсване. Малко по-късно се качиха на автомобилите си и отпрашиха, заедно с колата на арестувания.

Хората от квартала не пожелаха да говорят за случая пред репортерите на „Марица“, като заявиха, че не искат да дават интервюта. Между тях, обаче, обсъждаха кой ще бъде следващия арестуван.

„Не сме замесени и не искаме да говорим по случая. Да се оправят“, коментира служителка на баничарницата, пред която се разви екшъна.

Следвайте ни в социалните медии