Проговори лекарят, излекувал Борис Джонсън

Един от лекарите, излекували британския премиер Борис Джонсън от COVID-19, направи шокиращо изявление. Професор Никълъс Харт обяви, че коронавирусната инфекция представлява полиомиелитът на нашето време.

Според неговите думи, всички, които са преболедували COVID-19, ще имат здравословни проблеми за дълго време, съобщава “Дейли Мейл”.

„Пациентите имат леки, умерени и тежки заболявания“, написа в Туитър Никълъс Харт още в самото начало на коронавирусната епидемия. – Голям брой пациенти с COVID-19 ще придобият физическа, когнитивна и психологическа инвалидност след коронавируса. Това ще изисква дългосрочно лечение.

22 март, ден преди въвеждането на режим на тотална самоизолация във Великобритания, професор Харт отново пише в своя микроблог:

“Зов за помощ. Работя по 18 часа на ден, подобно на други лекари, за да защитя нашите пациенти. Коронавирусът е сериозно заболяване. И искам да внимавате, помислете за вашата безопасност. Затова останете вкъщи.

Сравнението с полиомиелита не е избрано случайно. Това е остро инфекциозно заболяване, което засяга гръбначния мозък и нарушава нервната система, което води до парализа.

Полиомиелитът може да доведе до смърт или инвалидност през целия живот. В края на 80-те години на миналия век, благодарение на масовата ваксинация, е станало възможно да се намали броят на случаите на заболяването. От 2002 г. в ЕС, САЩ, Австралия и Русия няма нито един случай на полиомиелит.

Следвайте ни в социалните медии