Очевидец с ужасяващ разказ за разбилия се самолет

Самолетът на казахстанската авиокомпания Bek Air, който катастрофира след излитане от Алмати, веднага след като се е отлепил от пистата, е направил полукръг и се е разби в сградата зад нея. Това разказа очевидец на инцидента във видео, публикувано в Instagram, предават световните агенции.

Самолетът на авиокомпанията от Алмати до Нур Султан загуби височина по време на излитане и проби бетонна ограда. Броят на загиналите в катастрофата, според казахстанските власти е 14. Казахстанската авиокомпания Bek Air е основана през 1999г. Базирана е на летището на Уралск. В момента компанията заема второто място в Казахстан по вътрешени превози, изпълнявайки вътрешни полети до повече от 14 дестинации.

Тя има десет самолета Fokker 100. Fokker-100 е пътнически самолет от среден клас, разработен от холандската авиокомпания Fokker през 80-те години. Той е в състояние да превозва до 107 пътници на къси и средни разстояния. Производството на този тип самолети приключи през 1997 г., произведени са общо 283 самолета, шест от които, включително полетът на Bek Air, катастрофираха.

Следвайте ни в социалните медии